Si t'encanta la música en viu i si t'agrada el blues vine amb nosaltres i col·labora en aquest apassionant projecte, fes-te soci de la Societat Blues Rubi.

Branding

Fes clic a la imatge

Flash

L’històric grup tuareq Tinariwen actuarà al Blues & Ritmes el 16 de març, en el seu únic concert a l’Estat. El festival s’inaugurarà uns dies abans, l’11 de març, amb una festa d’entrada lliure amb Rosie Flores, Mario Cobo i la Barcelona Big Blues Band, una producció pròpia amb un munt de swing, blues, jazz i rockabilly. El cartell  es completarà amb la sevillana Alba Molina, que el 12 de març insuflarà nova vida al repertori dels seus pares -i precursors del Nuevo Flamenco- Lole y Manuel. El 17 de març Dom Flemons i Kaia Kater, dos joves talents de la música dels Apalatxes, compartiran harmòniques, banjos i ressonàncies afroamericanes. L’encarregat de baixar el teló el 18 de març serà el llegendari cantautor rocker texà Alejandro Escovedo.

Noticies

Als dias 13 y 20 de maig se celebrarà la vuitena edició del 
"Rock - N - Blues Festival

Proper Concert

Concert del dia 4 de març 

Tòfol Martínez and Little Jordi

Biografia

Tòfol Martínez

 

Tòfol Martínez és un polifacètic músic català, nascut a Sabadell fa 36 anys.
Vocalista, guitarrista, compositor i productor, és a més director de l'Escola Municipal de Tossa de Mar (Costa Brava) on actualment resideix. Ha gravat i tocat en directe en multitud de projectes de diferents estils, publicant amb el seu nom tres discos fins a la data: Hallelujah (2011), From Tossa to Bentayga (2012) i 1979 (2014).

 

Ha tocat en directe ambAntonio Orozco, Rojas, Hugo, Joan Tena, Javier Puig, Juanshows, Juan Cánovas, Tancat Per Defunció, Marcus, Miss Brown, Prebe, Ruido!, Jimmy Barnatán, James Harman, Los Gumbo…

Ha tocat en festivals com ara: Festival de Blues de Cazorla, Black Music Festival de Girona, Festival de Blues de Roses, Festival de Blues de Cerdanyola, Festival de Blues de Baixa de Banheira (Portugal), Malaga Blues Day, Festival Ciutat Lineal de Madrid, Festival Sol Música, Festival de Benicàssim, Festival de Blues de la Llacuna (Tenerife), Primavera Rock de Cadaqués, Festival de la Llum del Far de Tossa de Mar, Tossa Blues Festival ...

 

També ha tocat en programes de televisió com ara: Cròniques Marcianes, Operación Triunfo, Buenafuente, La cosa nostra, Toni Rovira i Tu ... Estudi Programador

Des de 2007, en col·laboració amb Pere Jané, és el director artístic del festival Jazz a Prop de Terrassa. També és fundador i director artístic del Festival Internacional de Rumba Catalana de Tossa de Mar des de 2010, Tossa Blues Festival 2012 i el Festival Women Casa Granados de Tossa de Mar des de 2013.

Estudio

 

Discografía

 

Tòfol Martínez “1979” (2014), Joan Sordé “Reinventándome” (2014), Artur Martí, (2013), Punto 57 (2013), No somos Ná “A la deriva vamo” (2012), Tòfol Martínez & Alberto Gulias “From Tossa to Bentayga” (2012), Tòfol Martínez "Hallelujah" (2011), Nua "Les Ombres" (2011), Human Inside "Berlyne's Theory" (2011), Prebe "Dale la Vuelta" (2011), Joll Chamorro (2010), Litus "Maleta de Pedres" (2010), No Somos Na "Pez Colorao" (2010), J. Canadá "30 Aniversario" (2010), Carrer Mallorca "Avui he sortit al carrer" (2009), El Nido del Cuco "Versión 1.0" (2008), Prebe "Al Otro Lado del Puente" (2008), Nua "Química"(2007), Tarasca "Les Músiques del Pollassu" (2007), Alado Sincera "Cuidado Contigo"(2007), Miss Brown "Blues is Blood" (2006), Llongue “Jocs Prohibits" (2006), Litus "El Sur del Cielo" (2006), Marcus "Imagining Bowie"(2006), Rojas "Cuando los Sueños se Equivoquen" (2005), Joan Tena "Tocando el Suelo"(2005), Tancat per Defunció "Temps de Dubtes"(2003), The Big Band Blues “Especial Nit de Blues” (2002), Juan Cánovas “Digo Yo” (2001).

 

TV, Cinema i Teatre

 

Bandes sonores per al Magazine de la Vanguardia, Tomboy "Trailer", En Realitat TV1, La nit de l'orgasme TV3, Cayetana, Duquessa d'Alba: La fi d'una era Antena3, Pajares i Esteso: L'estranya parella Antena3, L ' infància d'un líder: Jordi pujol TV3, La infància d'un líder: Felipe González Canal Sud. Sintonies i Jingles per a programes: 18 i més Btv, Crónicas Marcianas Tele5, Ells Elles Antena 3, Activa't TV2, La maleta de Penón TV2, El testament d'Amèlia (Curt), Prodigis quotidians (Curt), Entre Pocs i massa (Teatre ).
També compon per a alguns artistes: Regálame tus besos, va ser single del segon disc d'Hugo.

 

Docència

 

Ha impartit classes de solfeig, harmonia, combos, guitarra clàssica i moderna i baix en l'escola Creu Alta de Sabadell, l'escola Ariadna de Sabadell, el Centre de Creació Musical Molinet de Santa Coloma de Gramenet i des del 2009 dirigeix l'Escola Municipal de música de Tossa de Mar, on també imparteix classes de guitarra clàssica, elèctrica, baix i combos. Des del 2012 realitza tallers de Blues per tot Espanya a escoles de música.

Formació

 

Gestió d'empreses en la indústria de la música a UPF. Solfeig, harmonia, combos, instrument, arranjaments per big band i tècnic de so a Aula de Jazz de Barcelona i Taller de Músics. Solfeig i guitarra clàssica a escola Creu alta de Sabadell.
Professors particulars: Jordi Bonell, Jordi Farrés, Dani Pérez, Javier Juanco, Josep Buch i Adam Levi (Norah Jones)

 

Little Jordi

Va néixer a Barcelona (Espanya) l'any 1979. Els seus estudis bàsics els va realitzar a l'escola IPSI on el director musical era Òscar Boada (pianista, compositor i fundador i director del Cor Vivaldi-Petits cantors de Catalunya). Durant aquests anys i de la seva mà va aprendre coneixements bàsics de cant coral, solfeig i piano.

 

No va ser, però, fins als 14 anys que va aflorar el seu interès pel gènere del blues i especialment pel so de l'harmònica. Va rebre classes de Txus Blues, persona que esdevindria de gran influència per a ell tant personal com musicalment. El seu posterior aprenentatge en aquest instrument ha sigut de forma autodidacta, escoltant els que considera els seus referents com Little Walter, Walter Horton, Sonny Boy Williamson II, George 'Harmonica' Smith, James Cotton o Sonny Terry.

 

Després de més de 15 anys tocant aquest petit instrument li va caure a les mans la possibilitat de tenir un contrabaix. No podent-se treure aquesta idea del cap va comprar-se un baix elèctric i el va començar a estudiar. Ràpidament es va donar compte que no era el mateix i que encara que també li agradés volia fer-se amb aquell contrabaix. Així, doncs, i de la mà del seu col·lega Manolo Germán (gran contrabaixista i lutier) va adquirir un Fleta de principis dels quaranta.

 

Des de llavors combina l'harmònica, el baix elèctric i el contrabaix en diferents formacions però totes elles dins del gènere que el segueix apassionant, el blues.
L'any 2007 es crea la Societat de Blues de Barcelona de la qual és co-fundador, segurament un dels punts culminants de la seva passió per aquest gènere. Una reduïda colla d'amics, músics i simpatitzants del gènere inicien aquesta aventura amb intenció de promoure i difondre aquest gènere sense ànim de lucre.

 

Actualment supera les expectatives creades i a més a més ha donat peu a crear diferents societats de blues arreu del país aconseguint entre tots crear un circuit de blues prou interessant a Espanya.

 

Aquests darrers anys forma part del professorat de l'Escola-Taller de Blues de Barcelona juntament amb Bernat Font, Chino, Dani Pérez, David Giorcelli, Héctor Martín, Ivan Kovacevic, Marian Barahona, Martí Elías, Myriam Swanson i Rod Deville on dóna classes d'harmònica i combo.

  • Facebook B&W
  • Twitter B&W
  • YouTube B&W

Societat Blues Rubi